REgRules Fortnite

The following are GOcamps tournament rules in addition to guidelines that may be helpful for all players. These rules are subject to change if necessary, and GOcamp administrators reserve the right to make additional decisions outside the defined ruleset if necessary. If any changes are made, all relevant parties will be notified.

Admins:

 • Headadmin: TBA
 • Admin: Eirik Aanonsen

 

Reglene er for det meste kopiert med tillatelse ifra Fortnite Norge.

«Fortnite Norge har eier/ opprettelse rettighetene på dette oppsettet med regler .
Det skal informeres og gis tillatelse fra Fortnite Norge for å bruke vårt oppsett.»

 

Hvordan det utføres:

Det spilles 2 kamper per runde. Hver runde skal det taes screenshot av antall kills til begge lag. Den som har mest kills på de sammenlagte kampene vinner runden og rykker videre til neste runde. Om det er uavgjort etter 2 kamper skal det spilles tiebreakers frem til det er en vinner. I Turneringen er det double elimination. I turneringen SKAL ALLE DELTAKERE VÆRE PÅ GOCAMP!

Verktøy dere burde ha forberedt og burde bruke om nødvendig:
Bruk shadowplay, plays.tv, obs etc for å ta opp de siste 30 sekundene av en kamp, og eventuelle mistanker om bruk av tastatur og mus i playstation turneringer.. Dette gjelder om du ikke streamer og skal anklage det andre laget for sabotasje. Bruk Puush, Lightshot, Gyazo, eller andre screenshot verktøy når du skal ta screenshot av score. Spiller du på Playstation, Xbox eller Nintendo så kan du også ta bilde med mobilen. Husk fortsatt å recorde 30 siste sekunder og bruke share funksjoner skulle en strid oppstå!

 

Anklagelser, rapport om motstanders brudd på regler:
Alle anklagelser mot motstanders brudd på regel under kamper skal recordes med shadowplay, plays.tv eller andre recording software, lastes opp på youtube som “UNLISTED” (“Ikke oppført” på norsk)

og sendes inn.§1 Sabotasje:

Dere skal queue sammen i lobby. Dere spiller 2v2 i squads. Dette betyr at dere har mulighet til å ødelegge for hverandre, men dette skal ikke skje med vilje. Å edite, den andres bygninger, ødelegge baser eller boogie-bombe motstanderen er ikke lovlig.

 

 • 1.1 Eksempler på sabotasje:
 1. Ødelegge eller svekke motstanderens buildings.
 2. Gjøre at motstanderen misser shots, ødelegger motstanderens pathing, springing, gåing, kjøring, gliding, jump pads, launch pads etc.
 3. Bygge forran motstanderen din.
 4. Boogie-bombe / impulse nade motstanderen din. Dette fører til direkte diskvalifisering, du får rødt kort og må stå over neste turnering
 5. Spamme map markør under hvilket som helst tidspunkt av matchen er ikke tillatt
 6. Kjøre i på motstandere med ATK for å skubbe de vekk med vilje.

 

 • 1.2 Eksempler på “lovlig” sabotasje:
 1. Plukke opp loot, våpen, kuler etc (drop-ables) fra motstanderlaget som egentlig skulle til dems teammate.
 2. Ødelegge sin egen rampe opp til launchpad, jump pad, fjell etc (gjelder kun om dette ikke resultere i at motstanderen din ikke tar fall damage. Gjør de det blir dette sett på som sabotasje)

 

 • 2 Diskvalifisering, Walkover, Advarsler og Prikker
 1. Advarsler fører til prikker, 3 prikker og du er diskvalifisert fra turneringen.
 • 2.1 Diskvalifisering | Prikkesystem for Små og Større Regelbrudd
 1. Man må ikke ha 3 prikker for å bli diskvalifisert og administratorer og dommere har alltid siste innspill og vi forbeholder oss retten til å diskvalifisere noen uten advarsel om dette skulle være såpass ekstremt.
 2. 3 prikker og du blir diskvalifisert.
 3. Møter du ikke opp til kamp innen 10 minutter blir du diskvalifisert. Sier du ifra til motstanderen din at du blir for sen til første runde får du 15 minutter. Skal PC/PS4 avsluttes uventet eller miste internett før en kamp har du 5 minutter til å si ifra, sier du ikke ifra blir du diskvalifisert
 • 2.2 Diskvalifisering ved bruk a spiller utenfor GOCamp
 1. Blir det oppdaget på noe som helst tidspunkt en av spillerne i turneringen på laget ikke er på GOCamp så blir laget diskvalifisert umiddelbart. 
 • 3 Disconnect iløpet av/før/etter en kamp
 1. Disconnecter en spiller etter kampen har startet og det har gått 2 minutter og ingen av lagene har fått et kill skal kampen startes på nytt.
 2. Om en spiller disconnecter i lobby eller i bussen skal kampen startet på nytt
 3. Disconnecter en spiller under kampen og det har gått mer enn 2 minutter eller motstanderlaget har fått et kill må den andre spilleren fortsette kampen 1v2 med mindre motstanderlaget godtar en remake av den matchen. 
 • 4 Hacking eller annen form for ulovlig sabotasje ved hjelp av software eller internet access.
 1. Blir du tatt i å hacke blir du og din partner diskvalifisert med en gang. Din partner må stå over neste turnering og du selv blir utestengt i ett år fra alle kommende turneringer. Dette kommer ann på hvor kraftige cheats som ble brukt og vi forbeholder oss retten til å utestenge cheaters i en lengre periode. 
 • 4.1 DDoS
 1. DDoS, forsøk på DDoS eller annen form for å ødelegge for en annen spiller via internet access eller internettleverandør resulteres i direkte diskvalifisering for laget og utestengelse. Det fører også til bortvisning ifra GOCamp

 

 • 5 Sportsånd
 1. Vi forventer at spillere har en sportslig oppførsel både av og på slagmarken. Ha en fin tone med hverandre før, under og etter kampen så vi fortsatt har et godt miljø. Banter kan være gøy innimellom, men unngå å trakassere motstanderen i chat, på stream og andre plasser hvor et individ vil føle seg krenket eller sett ned på.
 2. Dette gjelder også ingame, om du ser motstanderen gjøre det bedre enn deg så fortsett å spille rent og pent istedenfor å sabotere (referer til paragraf §1 regel #2) motstanderen på en usportslig og ulovlig måte!
 3. Bruk av emotes mot motstandere generelt sett f. eks. på de som har blitt knocket eller begynt å spectate er ikke tillatt.
 4. Det forventes såklart ikke, men det skader ikke å skrive glhf før kampen og ggwp etter kampen! 
 • 5.1 Prikk ved dårlig oppførsel og dårlig sportsånd
 1. Dårlig sportsånd kan føre til at laget (begge spillerne) vil få en prikk. (Refererer til §2). Det kan også føres til diskvalifisering ifra turneringen.

 

 • 6 Rasisme, homofobi, funksjonshemmede, skjellsord og annen form for uthenging
 1. Under ingen omstendigheter skal homofobiske, rasistiske, nedlatende skjellsord eller uthenginger ta sted. Dette vil resultere fra advarsel til utestengelse alt etter hvor drøy/ekstrem hendelsen er. Administrator og Dommere vil ta dette case by case og det er rom for tolkning.
 2. Dette gjelder også på stream, videoer, eller andre sammenhenger hvor du som spiller ikke oppfører deg og følger retningslinjene, uavhengig om det er mot en motstander eller andre individer.

 • 7 Ekstra Utstyr | Urettferdig overtak over motstanderen

  §7.1 Playstation 4 / XBox
 1. Det er lov med Mus og Tastatur om du spiller på PS4 / XBox. 
 • 8 Organisasjoner
 1. I turneringer (alt som ikke er en liga) er det ingen grense på hvor mange spillere som kan delta fra en organisasjon da dette fungerer som brackets, og det ikke vil være mulig å samarbeide for å fremskaffe poeng til fremtidige formål.
 • 8.1 Samarbeid
 1. Det er fortsatt ikke lov å prøve på kampfiksing (melde seg på og tape med vilje til andre i organisasjonen) og andre former for urettferdig forsøk på å gjøre det enklere for spillere fra samme organisasjon til å komme seg lengre i turneringen. 
 • 9 Turneringer på GOCamp
 1. Dersom motstanderen ikke møter opp 15 minutter etter at kampen er generert, og dere ikke får tak i dem på kampsiden eller i spillet, melder dere fra om dette via «kontakt admin»-knappen på kampsiden. Dere vil da vinne på walkover. En kamp regnes som generert når den har fått to motstandere. Tidspunktet for dette blir angitt på kampsiden. Eneste unntaket er første runde, som har et fastsatt starttidspunkt felles for alle. 
 2. Det spilles to matcher og laget med flest kills går videre. Antall kills føres som resultat. Screenshots skal lastes opp under alle kamper som referert øverst under “Hvordan det utføres:” 
 3. Etter resultat blir lagt inn har motstanderen 10 min på å klage eller rapportere fil på stillingen som ble lagt inn. Om ingen bekrefter eller avkrefter, sender vi laget som lagt inn resultat videre. Dersom man klager uten noe dokumentasjon så sender vi laget som har lagt inn seier videre. 
 4. En advarsel tilsvarer en prikk i prikkesystemet referert til i §2.1